Marloes Schmeitz

Marloes Schmeitz

Kwalificaties

GZ-psycholoogBIGnr. 19054488925

Lidmaatschap

Lid NIP

Marloes Schmeitz heeft klinische- en ontwikkelingspsychologie gestudeerd aan de UVT te Tilburg. Zij studeerde in 1995 af als psycholoog in de Gezondheidszorg. Na haar afstuderen bleef zij enkele jaren werkzaam op de UVT in een praktijk voor psychologen en ortho-pedagogen. Zij heeft hier een nieuwe afdeling opgezet en verrichtte onderzoek naar leerproblematiek, ADHD en autisme bij kinderen en gaf mediatietherapie aan ouders.

Vanaf 1997 is Marloes Schmeitz als vrijgevestigd psycholoog werkzaam. Zij is BIG geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog. Zij werkt eclectisch met de nadruk op cognitieve therapie├źn. Marloes Schmeitz werkt met derde generatie cognitieve gedragsmethodieken zoals de MBCT, zij is Mindfulness Based Cognitive Therapy trainer. Naast deze behandelvormen kunt u bij Marloes terecht voor een kortdurende oplossingsgerichte therapie en behandelingen vanuit de Positieve en de Oplossingsgerichte Psychologie.

Haar behandelingen op het gebied van o.a. depressie, trauma, emotieregulatie, angst, relatieproblematiek en zelfbeeldproblematiek verricht zij vanaf januari 2003 in de eigen praktijk: Psychologenpraktijk Vught. De afgelopen jaren behandelt zij traumata en ingrijpende ervaringen middels Mindful Exposure en de Flash 2.0.

In haar behandelingen richt Marloes zich op vertrouwen in de behandelrelatie, op professionele verbinding, integriteit, waarachtigheid en humor. Zij richt zich op uw behandelwens, op het doelgericht doorbreken van patronen waarbij u als client deskundig bent in uw leven, oprecht luisteren, passende en bewezen effectieve methodieken vormen de basis van de behandeling.

Naast haar werkzaamheden in Psychologenpraktijk Vught verzorgt zij ook coachingstrajecten voor het bedrijfsleven.

  • Regelmatig bezoeker van wetenschappelijke congressen en symposia
  • Deelname aan intervisie en toetsing
  • Visitatie door het NIP. Het visitatiecertificaat vindt u hier.

Het GGZ kwaliteitsstatuut vindt u hier.