Thea Sikkema

Thea Sikkema

Kwalificaties

Klinisch psycholoog NIPBIGnr. 99047613025
PsychotherapeutBIGnr. 09047613016
GZ-psycholoogBIGnr. 99047613025
Cognitief gedragstherapeut VGCt
Supervisor van de VGCt
Leertherapeut van de VGCt
Practitioner EMDR

Lidmaatschap

Lid LVVP
Lid VGCt
Lid vereniging voor EMDR
KvK nummer: 17254035

Thea (Tjerkje) Sikkema heeft van 1981 tot 1987 klinische- en ontwikkelingspsychologie gestudeerd in Groningen. Van 1990 tot 1996 heeft ze zich gespecialiseerd tot klinisch psycholoog/ psychotherapeut. Thea is sinds 1988 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, aanvankelijk bij diverse instellingen, zowel met kinderen en jeugd als met volwassenen.Sinds 1999 werkt ze als vrijgevestigd klinisch psycholoog. Ze heeft veel ervaring met een breed scala aan problematiek (waaronder angst, depressie, trauma, persoonlijkheidsproblematiek, relatieproblemen) en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in stress, het autonome zenuwstelsel en burn-out.

Sinds 2006 is ze werkzaam als supervisor en als leertherapeut ondermeer voor de VGCt. Van 2011 tot 2022 heeft ze psychotherapeuten opgeleid in de eigen praktijk.

Thea werkt zowel kortdurend, klachtgericht alsook langer durend gericht op veranderingsprocessen in gedragspatronen die al langer bestaan. Ze maakt gebruik van diverse bewezen effectievetechnieken, zoals schematherapie, EMDR en cognitieve gedragstherapie. Bij de behandeling van relatieproblemen bij (echt)paren maakt ze tevens gebruik van technieken uit de EmotionallyFocussedTherapy. Verder verzorgt zij ook coachingstrajecten.

Enkele kernwaarden van Thea zijn respect, betrouwbaarheid, integriteit, transparantie, humor, relativeringsvermogenen doelgerichtheid.

Thea heeft een boek geschreven over stress en het autonome zenuwstelsel. Ze geeft lichaamsgerichte workshops die hierop geïnspireerd zijn.

Thea Sikkema
  • Regelmatig bezoeker van wetenschappelijke congressen en symposia
  • Lid supervisor en leertherapeut van de VGCT
  • EMDR practitioner
  • Deelname aan diverse intervisiegroepen en toetsing
  • Visitatie door de LVVP

Het kwaliteitsstatuut ligt ter inzage in de praktijk.

Het GGZ kwaliteitsstatuut vindt u hier.